
Beslenme Standartlarının Yükseltilmesinde Lifli Gıdalar Projesi Yayında!
Bulaşıcı olmayan kronik hastalıklar küresel düzeyde en önemli halk sağlığı sorunlarından biridir. Bulaşıcı olmayan kronik hastalıklarla mücadelede başarı ancak kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör de dahil bütün paydaşların sahiplenmesi ve ortak çabaları ile elde edilebilecektir.
Bulaşıcı olmayan kronik hastalıklar küresel düzeyde en önemli halk sağlığı sorunlarından biridir. Bulaşıcı olmayan kronik hastalıklarla mücadelede başarı ancak kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör de dahil bütün paydaşların sahiplenmesi ve ortak çabaları ile elde edilebilecektir. Bu noktada derneğimiz de Türkiye’de beslenme standartlarının yükseltilmesine destek olmak amacıyla kendisine düşen görevi yerine getirmek üzere harekete geçmiştir.
Beslenmede önemli bir yeri olan “lifli gıdaları” odağına alan derneğimiz “Beslenme Standartlarının Yükseltilmesinde Lifli Gıdalar Projesi’ne” başlamaya karar vermiştir.
Lifler (diyet posaları); besinlerin bir bileşeni olarak insan vücudunun sindiremediği ve kan dolaşımına emilimini yapamadığı kompleks karbonhidratlara verilen isimdir. Sebze, meyve ve nişastalı gıdalarda bulunan lifler barsak sağlığının korunması ve kabızlığın engellenmesinde çok önemlidir.
Beslenmeyle alınan lifler ; vücutta çözünen, çözünmeyen, dost bakterilerce fermente edilen ve edilmeyen olarak gruplandırılmaktadır. Beslenmede her tipten lifin alınması önerilmektedir.
Sağlıklı beslenmede önemli bir besin öğesi olan lifli gıdalar konusunda toplumun farkındalığını arttırmayı hedeflemekteyiz.
Beslenme Standartlarının Yükseltilmesi ve Lifli Gıdalar Görüş Bildirisi”ne buradan ulaşabilirsiniz.